Artist


Kotsiras Giannis

Kotsiras Giannis

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του θητεία στο τραγούδι το 1990, τραγουδώντας ρεμπέτικα και λαϊκά στο ιστορικό “Περιβόλι τ’ ουρανού”. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε το 1996 με τον τίτλο «Αθώος Ένοχος» σε μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και σε στίχους του…

 Continue

Current programs


No program is currently running.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του θητεία στο τραγούδι το 1990, τραγουδώντας ρεμπέτικα και λαϊκά στο ιστορικό “Περιβόλι τ’ ουρανού”. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε το 1996 με τον τίτλο «Αθώος Ένοχος» σε μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και σε στίχους του Άρη Δαβαράκη.

Έχει συνεργαστεί με την Χάρις Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Μανώλη Λιδάκη, το Νίκο Αντύπα, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Δημήτρη Μπάση, τον Κώστα Μακεδόνα και άλλους.

Από το 2010 έχει ξεκινήσει η συνεργασία του με την παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Yasmin Levy με την συμμετοχή του σε συναυλίες της, σε Ελλάδα και Ισραήλ.

Έχει γράψει στίχους και μουσική για τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Γιάννη Κούτρα, τον Δημήτρη Μπάση, τη Ραλλία Χρηστίδου, τη Σαλίνα και τη Σοφία Στρατή.

Επίσης έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και δισκογραφικά στα σημαντικότερα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Θάνου Μικρούτσικου και του Μίμη Πλέσσα.

Τον Οκτώβριο του 2003 τιμήθηκε στο Μονακό, με το βραβείο “Best Selling Greek Artist” που διοργανώνεται από το ινστιτούτο World Music Awards και την IFPI και αφορούσε συνολικά στις πωλήσεις των δίσκων του για το 2002 και το 2003.

Τον Μάρτιο του 2004, μερικές ημέρες μετά από την τελετή αφής της φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, κυκλοφόρησε διεθνώς το CD single «Pass The Flame», όπου ερμηνεύει το επίσημο τραγούδι της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθήνα 2004, με το οποίο συμμετείχε και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Το «Pass The Flame» γράφτηκε από τους Trevor Horn και Lol Creme. ηχογραφήθηκε στα Sarmwest Studios στο Λονδίνο και τους ελληνικούς στίχους έγραψε η Λίνα Νικολακοπούλου. O Trevor Horn είναι ένας συνθέτης και παραγωγός βραβευμένος με Grammy, που έχει συνδέσει το όνομά του με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες διεθνώς (Paul Mc Cartney, Bryan Ferry, Pet Shop Boys, Art of Noise, Seal, Robbie Williams και πολλούς άλλους)

Τον Ιούνιο του 2007 πραγματοποιήθηκε μια συναυλία-γιορτή για τα «10 χρόνια live» του, στο Λυκαβηττό με τη συμμετοχή πολλών φίλων όπως ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μανώλης Φάμελλος, η Ραλλία Χρηστίδου, η Σοφία Στρατή, ο Στάθης Δρογώσης, ο Αντώνης Μιτζέλος και ο Θάνος Παπανικολάου. Η συναυλία στέφθηκε με πρωτοφανή επιτυχία καθώς παρευρέθησαν πάνω από 7.500 θεατές.

Το 2015 έγραψε για πρώτη φορά θεατρική μουσική για την παράσταση “Πηνελόπη Δέλτα” σε κείμενο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, όπου ανέβηκε στο Θέατρο Ημέρας την περίοδο 2014-2015, σκηνοθέτησε η Ανδρομάχη Μοντζολή και πρωταγωνίστησαν η Τζένη Καλέργη, ο Ντίνος Καρύδης, ο Θεόφιλος Βανδώρος και η Ράσμη Τσόπελα.

Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016 με τίτλο “Ψεύτης καιρός” σε μουσική και στίχους πολλών όπως ο Σταύρος Σιόλας, ο Πόλυς Κυριάκου, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Γιάννης Μπαχ-Σπυρόπουλος, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Σταύρος Σταύρου, ο Νίκος Μωραΐτης, ο Βαγγέλης Μαχαίρας, ο Rous, ο Δημήτρης Υφαντής, ο Αντώνης Καλούδης αλλά και του ίδιου.

Συνολικά Από το 1996, έχει κυκλοφορήσει 15 προσωπικούς δίσκους, οι περισσότεροι εκ των οποίων διακρίθηκαν ως χρυσοί και πλατινένιοι ξεπερνώντας τα 1,5 εκατομμύρια σε πωλήσεις και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000 συναυλίες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

 

Γιάννης Κότσιρας & Θοδωρής Οικονόμου

Γιάννης Κότσιρας & Θοδωρής Οικονόμου

RIALTO THEATRE
  • Other

Recommendations


Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

Total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.