Artist


Vetta Kalliopi

Vetta Kalliopi

Καλλιόπη Βέττα είναι ελληνίδα τραγουδίστρια που ξεχώρισε στο έντεχνο, και όχι μόνο, τραγούδι. 

Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη πολλών μουσικών στοιχείων, είναι ένα σταυροδρόμι ιδιαιτέρων μουσικών ακουσμάτων, ένα κράμα ηχητικών ιδεών με κοινό παρανομαστή την φωνή της. Οι ερμηνείες της αποκαλύπτουν τις φωνητικές ικανότητές της…

 Continue

Current programs


No program is currently running.

Καλλιόπη Βέττα είναι ελληνίδα τραγουδίστρια που ξεχώρισε στο έντεχνο, και όχι μόνο, τραγούδι. 

Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη πολλών μουσικών στοιχείων, είναι ένα σταυροδρόμι ιδιαιτέρων μουσικών ακουσμάτων, ένα κράμα ηχητικών ιδεών με κοινό παρανομαστή την φωνή της. Οι ερμηνείες της αποκαλύπτουν τις φωνητικές ικανότητές της και είναι απόλυτα αναγνωρίσιμες για την αισθαντική χροιά της, την ζεστασιά και τα έντονα συναισθήματα. Η μουσική διαποτίζεται με έθνικ χρώματα και new age αποχρώσεις, και μας παραπέμπει στο επίπεδο και τα μουσικά είδη της Loreena McKennit και της Enya.

Η Καλλιόπη Βέττα γεννήθηκε στο Λιβαδερό Κοζάνης. Από τα γυμνασιακά της χρόνια άρχισε να τραγουδάει με το συγκρότημα του αδερφού της (μουσικού και συνθέτη) Βαγγέλη Βέττα. Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία της Μόσχας, όπου κατά τη διάρκεια των σπουδών της τραγουδούσε στο ελληνικό συγκρότημα "Ερμής".

Συνέχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών παρακολουθώντας μαθήματα λυρικού τραγουδιού.

Την ίδια περίοδο συνεργαζεται με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων σε πολλές συναυλίες σε όλη τη χώρα και συμμετέχει στο δίσκο του "Χαρματούσα". Ταυτόχρονα εργάζεται ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής σε σχολείο.

· Το 1995 αρχίζει η συνεργασία της με το συνθέτη και μαέστρο Γιάννη Κ. Ιωάννου, ο οποίος συνθέτει πολλά τραγούδια γι’ αυτήν, και αναλαμβάνει την παραγωγή και ενορχήστρωση των προσωπκών της δίσκων που ακολουθούν.

· Τον Μάιο του 1997 κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ από τη Virgin Greece με τίτλο ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ. Τα άλμπουμ αυτό, παίρνει εξαιρετικές κριτικές. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν είναι:

· ΣΤΟ ΛΙΒΥΚΟ των Γιάννη Κ. Ιωάννου - Γιώργου Μπακλαβά,

το οποίο έγινε μουσική τίτλων στη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΤ1

"ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ"

του σκηνοθέτη Πάνου Κέκα,

· ΒΑΛΣ του Γιάννη Κ. Ιωάννου, το οποίο έγινε μουσική τίτλων στη σειρά μουσικών αφιερωμάτων της ΝΕΤ και ΕΤ1, "Η ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ" του Λευτέρη Παπαδόπουλου,

και στη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΤ1 "ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ" του σκηνοθέτη Πάνου Κέκα.

Συμπεριλήφθηκε επίσης σε πολλές διεθνείς συλλογές.

Ο Γιώργος Νταλάρας την καλεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα 1997-1998 της "Ιεράς Οδού", μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το Μάριο Φραγκούλη. Το Νοέμβριο του 1997 τον συνοδεύει σε δυο συναυλίες του, στο Τελ-Αβίβ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ I.P.O.(οι συναυλίες ηχοχραφήθηκαν και κυκλοφορούν σε CD). Τη χρονιά αυτή σταματάει να διδάσκει στο σχολείο.

· Το άλμπουμ της ΣΤΟ ΦΩΣ, κυκλοφορεί το Ιούνιο του 1999 και περιέχει εκτός των άλλων, τη παγκόσμια επιτυχία που της εμπιστεύτηκε η Lorenna Mc Kennitt,

· MARAKESH NIGHT MARKET

· IANOS του Γιάννη Κ. Ιωάννου, που έγινε σήμα στην Ελληνική καμπάνια της WWF στο MEGA Channel TV.

· Στις 14 Οκτ. 1999, συνοδεύει σε συναυλία τον Γιώργο Νταλάρα στον Καθεδρικό Ναό "Notre-Dam Basilica" του Μόντρεαλ, όπου με την "Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Μόντρεαλ" υπό την Δ/νση του "Charles Dutois" ερμηνεύει σαν σολίστ τα τραγούδια από το μπαλέττο "ΖΟΡΜΠΑΣ" του Μίκη Θεοδωράκη.

· Τον χειμώνα του 1999 εκτός των προσωπικών της εμφανίσεων, συμμετέχει στο πρόγραμμα της Λαϊκής Ορχ. "Μίκης Θεοδωράκης".

· Το καλοκαίρι του 1999 κάνει επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τον συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου στο πιάνο και συνθεσάιζερ, με τίτλο “ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΤΟ ΦΩΣ”.

· Το 2000 περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης τραγουδώντας και παίζοντας στην παράσταση «Το τραγούδι του Έρωτα», βασισμένο σε πέντε έργα του Φ. ΓΚ. ΛΟΡΚΑ, με την Βέρα Κρούσκα κ.ά.

· Παράλληλα δίνει ρεσιτάλ με τον Γιάννη Κ. Ιωάννου.

· Το 2001 κυκλοφορεί το άλμπουμ της με τίτλο «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ».

· Συνεργάζεται με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Καναδό μαέστρο Charles Dutois που διευθύνει την PHILADELFIA SYMPHONY ORCHESTRA στο SARATOGA SUMMER FESTIVAL 2001.

· Δίνει σειρά προσωπικών συναυλιών σ’ όλη την Ελλάδα, και συμμετέχει σ’ άλλες με την Λαϊκή Ορχ. "Μίκης Θεοδωράκης", Χρήστο Λεοντή, Νότη Μαυρουδή κ.ά.

· Το 2002 τραγουδάει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην σκηνοθετημένη από τον Μιχάλη Κακογιάννη εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας, “BEYOND THE DARK”, τραγούδια του Κύπριου συνθέτη Κώστα Κακογιάννη. Η εκδήλωση βασίστηκε στο βιβλίο της KUOMO KENNENDY απ’ όπου πολλοί γνωστοί ηθοποιοί διάβασαν αποσπάματα. (Τραγούδια του ίδιου συνθέτη τραγούδησε στο TV-Serial «Πλατεία» του ΡΙΚ.)

· Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου εκτός των προσωπικών της συναυλιών, συνεργάζεται με τον Μάριο Φραγκούλη δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

· Το 2003 κυκλοφορεί διεθνώς το άλμπουμ «HORIZON». Αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γάλλου συνθέτη και παραγωγού Philippe Eidel με τον συνθέτη και παραγωγό της Καλλιόπης, Γιάννη Κ. Ιωάννου.

· Τον Οκτώβριο του 2003, συμμετέχει σε περιοδεία της Λαϊκής Ορχ. "Μίκης Θεοδωράκης" στις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας με μεγάλη επιτυχία: Darwin, Perth, Adelaide, Sidney, Melbourne.

· Το 2004 εμφανιζεται στα θέατρα «ΠΑΡΚ» και «ΒΕΜΠΟ», τραγουδώντας στην παράσταση «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΑΔΑ».

· Το 2005 κυκλοφορεί το άλμπουμ «ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» από την εταιρεία Universal.

· Τον χειμώνα 2006-07 συνεργάζεται επιτυχημένα, με την τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά και τον Γιάννη Κ. Ιωάννου, σε μουσικές παραστάσεις στο Χαμάμ της Αθήνας, την Θεσσάλονίκη και άλλες πόλεις.

· Τον Μάρτη του 2007 η EMI κυκλοφορεί το άλμπουμ «Best of Kalliopi Vetta», σε επιμέλεια του Κώστα Ζουγρή.

· Τον χειμώνα 2007-08 επαναλαμβάνει την επιτυχημένη συνεργασία της με την τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά και τον Γιάννη Κ. Ιωάννου, σε μουσικές παραστάσεις στο Χαμάμ της Αθήνας με αξιοσημείωτη επιτυχία.

· Τον χειμώνα του 2008/09 συνεργάστηκε στο ΚΥΤΤΑΡΟ με τον επανεμφανιζόμενο μετά από προτροπή της, Γιώργο Μεράντζα. 

Σε συνεργασία με την ηθοποιό Μάνια Παπαδημητρίου και τον Γιάννη Κ. Ιωάννου παρουσιάζει την μουσική παράσταση "ΕΡΩΤΑΣ ΚΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ" στο cafe του βιβλιοποωλείου ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα.

Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε από την Warner music, το άλμπουμ "Στους δρόμους του Διόνυσου" όπου συμμετέχει τραγουδόντας διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια. 

Ιχνηλατώντας Πόλεις Ελληνικές

Ιχνηλατώντας Πόλεις Ελληνικές

RIALTO THEATRE
  • Other

Recommendations


Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

Total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.