Artist


Michales Terzis

Michales Terzis

Ο Μιχάλης Τερζής γεννήθηκε στην Αξιούπολη της Μακεδονίας . Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της γενιάς του.

Σπούδασε Πιάνο και θεωρητικά της μουσικής στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσς/νίκης για τέσσερα χρόνια και συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα με τον Κ. Χρονόπουλο και…

 Continue

Current programs


No program is currently running.

Ο Μιχάλης Τερζής γεννήθηκε στην Αξιούπολη της Μακεδονίας . Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της γενιάς του.

Σπούδασε Πιάνο και θεωρητικά της μουσικής στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσς/νίκης για τέσσερα χρόνια και συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα με τον Κ. Χρονόπουλο και τον Αλεξ. Αινιάν Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του παίζοντας Πιάνο στις μπουάτ της Πλάκας «Απανεμιά» «Εσπερίδες» «Λήδρα» «Θεμέλιο» κ.α.Με διακεκριμένους καλλιτέχνες.

Εμφανίζεται στη Ελληνική δισκογραφία το 1976 με τα έργα του
1.« Ύμνος και θρήνος για την Κύπρο» του Γιάννη Ρίτσου ,με ερμηνευτή τον Γιώργο Ζωγράφο και χορωδία
2. «Μανιάτικα Κυρ.Κάσση,με ερμηνευτές την Αλκ. Πρωτοψάλη,Νικ. Μητσοβολές.Το τραγούδι του δίσκου «Χενελλάς-Χενελλάς» Θεωρήθηκε καινοτόμο από τον Ελληνιστή Jaque De La Carries όπως και τα «Μισεύεις Γιώργη» «Σήμερα μέρα» «Ε, κορακά μου» και παρουσιάστηκαν σε Θέατρα της Γαλλίας.
3. «Νοστιμον Ήμαρ» 12 Ελληνικοί χοροί για μεγάλη ορχήστρα ,
4. «Αρχαία Λυρικά» σε ποίηση Αρχαίων Ελλήνων Λυρικών ποιητών (Αρχίλοχου, Σαπφούς ,Ανακρέοντα, Αλκαίου, Αρίωνα κ.α) Το τραγούδι «Νυχτωδία» (Κρίστι Στασινοπούλου) απέσπασε την διάκριση της «Ευφήμου Μνείας» στους Α! αγώνες τραγουδιού της Κέρκυρας που οργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1981.
5.«Όλη τη μουσική μεσ’ την αγάπη βάλε» σε ποίηση Κωστή Παλαμά. Τα τραγούδια « Ανατολή» «Στην αργατιά» «Σ’ αγαπώ» διακρίθηκαν με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα σε ποίηση του μεγάλου ποιητή καθώς και τα τραγούδια «Το σπίτι που γεννήθηκα» με τον Διον.Θεοδόση και «Γειά σας τριαντάφυλλα» με την Άννα Βίσση κα ο «Διγενής» με την Ελ. Αρβανιτάκη.

Έχει γράψει τραγούδια για περισσότερους από 36 δίσκους συνεργαζόμενος με κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές ( Γ.Νταλάρας, Μ.Μητσιάς, Μ.Δημητριάδη, Δημ.Γαλάνη, Στ. Κόκοτα, Γλυκερία ,Ε. Αρβανιτάκη , Λ.Μαχαιρίτσας,Π..Θαλασσινός, Κ Σμοκοβίτης, Ν. Βενετσάνου, Κ.Καράλης ,Σ. Μιχαηλίδου, Β. Λέκκας, Βας. Σκουλάς κ.α, Έγραψε μουσική για πολλά ντοκιμαντέρ ιστορίας και πολιτισμού της ΕΡΤ και επίσης για το Θέατρο για πολλές τηλεοπτικές σειρές, καθώς και μουσική για τον Κινηματογράφο μεταξύ των οποίων στην πολυβραβευμένη διεθνώς ταινία του Δημ.Σπύρου «Ο Ψύλλος» κ.α

Κυκλοφορούν στην διεθνή αγορά 12 δίσκοι του από μεγάλη Αγγλική εταιρεία με τραγούδια και οργανική μουσική του. Ο Μιχάλης Τερζής συνεργάσθηκε με τους κορυφαίους Έλληνες ποιητές και στιχουργούς για να δημιουργήσει μια εξαιρετική σειρά από κύκλους τραγουδιών όπως Κωστής Παλαμάς, Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος, Μιχάλης Κατσαρός, Λάμπρος Πορφύρας ,Νίκος Καββαδίας, Λευτέρης Παπαδόπουλος ,Μάνος Ελευθερίου, Άκος Δασκαλόπουλος, Φώντας Λάδης, Ηλίας Κατσούλης ,Δημήτρης Λέντζος, Θανάσης Πασπαλάκης κ.α

Έχει δώσει συναυλίες παρουσιάζοντας το έργο του σε πολλές χώρες και πόλεις του κόσμου ( Ηπα ,Ευρώπη , Ασία ,Μέση Ανατολή, Αυστραλία.

Για την Μουσική του έχει βραβευθεί πολλές φορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως ¨
1. « Α! βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1988 ,στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ για το έργο Ιστορίας και πολιτισμού του Αντ.Παπαδόπουλου και της ΕΡΤ.

2. Α! Βραβείο από το Υπ.Πολιτισμού της Ελλάδος,για το ίδιο Ντοκιμαντέρ « Λήμνος Η Φιλτάτη» του Α. Παπαδόπουλου και της ΕΡΤ το 1989.

3. Διάκριση « Εύφημος Μνεία» για το τραγούδι του « Νυχτωδία» σε πίιηση Σαπφούς και απόδοση Άκου Δασκαλόπουλου στους Α! Αγώνες Τραγουδιού του Μ.Χατζηδάκι στη Κέρκυρα το 1981.

4. 12 Διεθνή βραβεία σε διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ για το φίλμ « Ο Ψύλλος» του Δημ Σπύρου. Μια ταινία για εφήβους και παιδιά.

5. Α! Βραβείο από τον Δήμο Asty της Ιταλίας το 1989. για το έργο του « Στην Χώρα του Ορφέα» Ντοκιμαντέρ Ιστορίας και Πολιτισμού του Αργύρη Αντονώπουλου και της ΕΡΤ 1981.

6. Το Β! Βραβείο για τα «Τραγούδια της Θάλασσας» που πρωτοπαρουσίασε στο Φεστιβάλη Ιθάκης το 1981 .

Ο Μιχάλης Τερζής έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα την Κύπρο και το εξωτερικό παρουσιάζοντας με την ορχήστρα του το έργο του και προσθέτοντας ένα λιθαράκι σε αυτό που ονομάζουμε επικοινωνία μέσα από την μουσική.

«Οι Ελεγείες Του Ρεμπέτικου» 17 Σπουδές για Πιάνο .Εργο 27 ,είναι το πιο καινούργιο έργο του Συνθέτη και είναι η εργασία του πάνω στα ρεμπέτικα τραγούδια των μεγάλων Δημιουργών Μάρκου Βαμβακάρη, Βασίλη τσιτσάνη, Γιάννη Παπαιωάνου, Αποδτολου Καλδάρα, Λουκά Νταράλα, Στέλιου Χρυσίνη, Μπάμπη Μπακάλη, Γιώργου Λαύκα, τραγούδια που αγάπησε πολύ και τον ακολουθούν ως λαμπερά Μαρμάρινα πρόσωπα από τα πρώιμα του χρόνια όταν τα πρωτάκουστέ από τους ίδιους τους Δημιουργούς του .

¨Θ Μιχάλης Τερζής έχει την χαρά και την τιμή να συνεργάζεται για αυτό το έργο του με την διακεκριμένη διεθνώς Ελληνοκύπρια πιανίστα,ΕΛΕΝΑ ΜΟΥΖΑΛΑ.

Οι Ελεγείες του Ρεμπέτικου - Μιχάλης Τερζής

Οι Ελεγείες του Ρεμπέτικου - Μιχάλης Τερζής

RIALTO THEATRE
  • Other

Recommendations


Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

Total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.