Artist


Neofitos Neofitou

Neofitos Neofitou

Σπουδές: Απόφοιτος Δραματικής Σχολής της Ελληνικής Μουσικής Ακαδημίας Κύπρου (παράρτημα Σχολής Κωστή Μιχαηλίδη Αθηνών), του Θεάτρου Τέχνης Κύπρου και του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν (Ελλάδα).

Συνιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης Κύπρου και του Λαϊκού Θεάτρου Κύπρου. Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους. Πήρε μέρος σε εκατοντάδες θεατρικές εκπομπές στο Ραδιόφωνο…

 Continue

Current programs


No program is currently running.

Σπουδές: Απόφοιτος Δραματικής Σχολής της Ελληνικής Μουσικής Ακαδημίας Κύπρου (παράρτημα Σχολής Κωστή Μιχαηλίδη Αθηνών), του Θεάτρου Τέχνης Κύπρου και του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν (Ελλάδα).

Συνιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης Κύπρου και του Λαϊκού Θεάτρου Κύπρου. Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους. Πήρε μέρος σε εκατοντάδες θεατρικές εκπομπές στο Ραδιόφωνο και Τηλεόραση. Διετέλεσε Διευθυντής και Σκηνοθέτης του πρώτου επαγγελματικού Παιδικού Θεάτρου (Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου). Τακτικός ηθοποιός για 30 χρόνια στον ΘΟΚ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου. Εμπνευστής και συν-ιδρυτής του Νεανικού Θεάτρου Κύπρου.

Για τρία χρόνια οργάνωνε θεατρικά εργαστήρια διαμορφωμένα για παιδιά με ειδικές ικανότητες στο Ίδρυμα Σκαπανέας. Δίδαξε θέατρο και θεατρικό παιχνίδι σε μικρούς και μεγάλους (Επιμορφωτικά προγράμματα Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού). Τα τελευταία δέκα χρόνια επικέντρωσε τη διδασκαλία του θεάτρου σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Διετέλεσε Εκτελεστικός Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Δραματικού Θεάτρου στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και αργότερα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Ταινίες στις οποίες έλαβε  μέρος: αρκετές κυπριακές ταινίες μεταξύ των οποίων «Ακάμας», «Ιθάκη», «Αδιέξοδο», «Ο Πλασιέ», «Απειλή από το Παρελθόν», «Ο Μακαρίτης ο Εφτάψυχος», «Μέλι και Γάλα», και έλαβε μέρος σε ταινία του BBC «Against All Odds» και σε μια Αυστραλέζικη παραγωγή, «Palace», «Επικοινωνία με τον παράξενο σύζυγο», «Όμικρον Θετικό».

Πρόσφατες παραστάσεις: «Άλκηστις» (Φέρης, Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος), στην τριλογία της Ειρένας Αδαμίδου (Αγαμέμνονας), «Σα ναν εχτές» (Σατιρικό Θέατρο).

Το 2013 του απενεμήθη το βραβείο Δώρου Λοΐζου για τη συνολική του προσφορά στον πολιτισμό.

The Lady from the Sea

The Lady from the Sea

RIALTO THEATRE
  • Actor/Actress

Recommendations


Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

Total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.