Artist


Sofia Manousaki

Sofia Manousaki

Η Σοφία Mανουσάκη γεννήθηκε στα Χανιά, το 1995. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να τραγουδάει και φάνηκε αμέσως ότι αυτό το κορίτσι ήταν γεννημένο να γίνει τραγουδίστρια. 

Τα ακούσματα της προέρχονταν απ’ όλο το μουσικό φάσμα, δηλαδή από έντεχνα λαϊκά μέχρι όπερα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα…

 Continue

Current programs


No program is currently running.

Η Σοφία Mανουσάκη γεννήθηκε στα Χανιά, το 1995. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να τραγουδάει και φάνηκε αμέσως ότι αυτό το κορίτσι ήταν γεννημένο να γίνει τραγουδίστρια. 

Τα ακούσματα της προέρχονταν απ’ όλο το μουσικό φάσμα, δηλαδή από έντεχνα λαϊκά μέχρι όπερα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μπορεί, με απίστευτη ευκολία, να ελίσσεται φωνητικά σε όλα τα είδη. Η Σοφία πάντα τραγουδούσε, με σκοπό να μοιράζεται τη χαρά της μουσικής με την οικογένεια και τους φίλους της. Λίγο αργότερα, μόνη της αποφάσισε να σπουδάσει και έτσι ξεκίνησε, στο ωδείο Χανίων, μαθήματα φωνητικής, θεωρητικών και πιάνου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς της, Δέσποινας Δρακάκη. Παράλληλα, λάμβανε μέρος σε εκδηλώσεις κυρίως του ωδείου, αλλά πραγματοποιούσε και εμφανίσεις σε επιλεγμένους χώρους της πόλης της, πάντα με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τον Ιούνιο του 2013, μετά από παρότρυνση του φίλου και συνεργάτη της Γιάννη Γιαννακάκη, την άκουσε ο Στέφανος Κορκολής, ο οποίος, εκείνη την περίοδο, βρισκόταν στα Χανιά για συναυλία στήριξης του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς "Ορίζοντας". Ο συνθέτης, μετά την ακρόαση, εξεπλάγη από την ωριμότητα, την έκταση και τη μοναδική σε χρώμα φωνή της και άμεσα, σε συνεργασία με την στιχουργό Ρεβέκκα Ρούσση, προχώρησαν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου CD, με τη δισκογραφική εταιρεία PANIK PLATINUM. Ήδη, το πρώτο τραγούδι της Σοφίας "μετράει" συνολικά πάνω από 200.000 ακροάσεις στο YouTube και έχει γίνει επιτυχία σε ραδιόφωνα, με απαιτητικούς ακροατές, όπως στο ραδιοφωνικό σταθμό “Μελωδία”, “Μέντα”, “Δίεση”, “Ελληνικός” κλπ.

Επίσης, η Σοφία, σε συνεργασία με τον Στέφανο Κορκολή, έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποσπώντας παντού εξαιρετικές κριτικές, με αποκορύφωμα το κονσέρτο στην Ακαδημία ΣΟΠΕΝ της Βαρσοβίας. 

Στις 27-8-2014, η Σοφία μαζί με τον Στέφανο εγκαινίασαν στη Μαρίνα Λεμεσού της Κύπρου, τον νεοσύστατο θεσμό «Αrt in the square», μπροστά σε πολυπληθές κοινό, ενώ στις 13-9-2014, η Σοφία τραγούδησε ντουέτο με τον διεθνούς φήμης τενόρο Μάριο Φραγκούλη και τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο, στο φιλανθρωπικό Ρωσικό-Κυπριακό γκαλά, που πραγματοποιήθηκε στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου της Κύπρου, ενώπιον του Προέδρου και της κυρίας Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, εμφανίστηκε στο αρχαίο θέατρο Κούριο στην Κύπρο.

Η Σοφία το διάστημα 2014-2015, κυκλοφόρησε άλλα δυο singles, τα οποία γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία. 

Επίσης, έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή. Μάλιστα σε κάποια από αυτά, την συνόδευσε στο πιάνο, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Σπανός, ενώ έχει συνεργαστεί επί σκηνής με σπουδαίους συνθέτες, όπως ο τεράστιος Μίμης Πλέσσας. 

Σίγουρα πάντως κορυφαίος σταθμός για την τόσο μικρή σε διάρκεια, αλλά και τόσο συμπυκνωμένη πορεία της, αποτελεί ο δίσκος, που κυκλοφόρησε, στον οποίο ερμηνεύει τα λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο. Ο μέγιστος συνθέτης ακούγοντας τη φωνή της Σοφίας, εξεπλάγη και ενθουσιάστηκε από την ωριμότητα και το σπάνιο ηχόχρωμα της φωνής της, παρά το νεαρό της ηλικίας της, κάτι που μάλιστα το κοινοποίησε εγγράφως. Ο δίσκος, από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, στον τύπο αλλά και προσωπικές, όπως αυτή της Μαρίας Φαραντούρη, η οποία χαρακτήρισε τη φωνή της Σοφίας, ως το τέλειο μουσικό όργανο.

Στις 17/10/2015, πραγματοποιήθηκε εμφάνιση της Σοφίας Μανουσάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, όπου και της απονεμήθηκε ο πρώτος της χρυσός δίσκος για τον δίσκο “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ”, όπου ερμηνεύει έργα του μεγάλου μουσουργού.

Ήδη η συγκεκριμένη συναυλία με τίτλο “Συνάντηση” έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, του Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα.

Το Νοέμβριο του 2016, η «Συνάντηση» ταξίδεψε και στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο θέατρο Αλάμπρα, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία από το Γαλλικό κοινό. Αμέσως μετά ακολούθησαν οι δύο sold out συναυλίες στον Ιανό, όπου και έγινε η παρουσίαση του καινούριου διπλού CD με τίτλο «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ», που, χάρισε στη Σοφία το δεύτερο χρυσό της δίσκο, του οποίου η απονομή έγινε στον Ιανό, στις 16-1-2017 και περιέχει, σε πρώτη πανελλαδική κυκλοφορία τον κύκλο τραγουδιών «Μια θάλασσα γεμάτη μουσική», σε ποίηση Δήμητρας Μαντά, καθώς και τους «Χαιρετισμούς», σε ποίηση των Γιάννη Θεοδωράκη, Αγγελικής Ελευθερίου και Μίκη Θεοδωράκη. Οι δύο αυτοί κύκλοι τραγουδιών ανήκουν στα «Προδομένα Έργα» του μεγάλου μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. 

Τον Μάιο του 2017, κατόπιν επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, η Σοφία ερμήνευσε έργα του τελευταίου, στην Κολωνία, παρουσία του ίδιου του συνθέτη.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2017, η Σοφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά, στο θέατρο Ηρώδου Αττικού, στα πλαίσια φιλανθρωπικής συναυλίας για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», δίπλα στη Μαρία Φαραντούρη και τον Στέφανο Κορκολή, ερμηνεύοντας έργα του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του τελευταίου, γνωρίζοντας την αποθέωση στο κατάμεστο με 5.000 θεατές Ηρώδειο. 

Επίσης, για ακόμη μια φορά η Σοφία ως ερμηνεύτρια των έργων, που παρουσιάστηκαν από τον Στέφανο Κορκολή και τους συνεργάτες του, τον περασμένο Σεπτέμβρη, στα πλαίσια των “Καβαφείων 2017”, στην Όπερα του Καΐρου και στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, απέσπασε εκ νέου το θαυμασμό για το ταλέντο και την ωριμότητα, με την οποία ερμήνευσε τα μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Στέφανου Κορκολή με τίτλο «Θα’ θελα αυτήν την μνήμη να την πω» και ερμηνεύτρια την Σοφία. Πρόκειται για ένα διπλό cd, που περιέχει μελοποιημένα και συμφωνικά (ορχηστρικά) έργα, εμπνευσμένα από ποιήματά του τεράστιου ποιητή μας Κ.Π. Καβάφη.

Τέλος, η Σοφία συνεχίζει την ηχογράφηση έργων του Μίκη Θεοδωράκη και τις συναυλίες με τον Στέφανο Κορκολή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πιο πρόσφατες, τις συναυλίες, στις 19 Απριλίου, στην Aula Magna, στο Βουκουρέστι και στις 23 Απριλίου, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στέφανος Κορκολής - Η Μουσική είναι Μία

Στέφανος Κορκολής - Η Μουσική είναι Μία

RIALTO THEATRE
  • Other

Recommendations


Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

Total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.